Три остават блокираните кръстовища в София в 26-ия ден на протести в София. Ситуацията на Орлов мост засега е спокойна. 

На блокадата пред Министерски съвет няколко човека обявиха гладна стачка, а организаторите на протестите заявиха, че състоянието на един от тях се е влошава и публично с пост във "Фейсбук" търсят лекар, който да го прегледа на място.

Самият човек пред bTV заяви, че няма да се откаже.

Без задържани и без сериозни нарушения на обществения ред премина 25-ят ден на гражданско недоволство. След безсънна и напрегната нощ майките от "Системата ни убива" стигнаха до Орлов мост.

Протестиращите ги посрещнаха с аплодисменти и с подарък.

Белият бус остава на кръстовището на Софийския университет. Майките на деца с увреждания казаха, че докато не получат уволнения в системата на МВР заради събитията в съботната вечер, няма да си тръгнат. 

Там нощуват и няколко от протестиращите майки. „Не искаме пари – искаме закони! Искаме реформа, защото каквото и да излее върху инвалидите – парите потъват“, каза Венелина Казанджиева – майка на дете с увреждане.

Снимка: bTV

В новия палатков лагер пред Ректората избира да спи 24-годишната Виктория

Полицията вчера направи достатъчно и би било доста жалко да се появят и да направят още по-големи безумия. Правителството трябва да си отиде! Не само Борисов, не само Гешев – абсолютно всички да се махат“, смята Виктория.

Хората са непреклонни – докато няма оставки, блокадите и палатковите лагери в сърцето на София остават.

Снимка: bTV

По-голямата част от протеста и тази вечер се събра на площад "Независимост".

"Днес имам за вас една великолепна новина - Божков прати пари. Най-накрая. Борисов не прави нищо без пари. Затова сме решили да му платим днес и най-накрая да си даде оставката и да си набие шутовете“, каза в началото на протест адв. Николай Хаджигенов.

Секунди след това жълтите стотинки полетяха към Министерския съвет.

Даниел Василев идва чак от Сан Бенедето, Италия за протеста. Задължително всяка вечер е с носия и трибагреника. „Трябва да видят, че някой поне тука е горд с тая носия, знамето. Ние ще стоим тука - щат или не щат. С полиция или военни. Искаме промени, не искаме бъдещите поколения да бягат от България“, смята той.

Малко след 21 ч. протестът премина в обичайното шествие и стигна до Орлов мост, а вечерта премина без напрежение.