25 дни продължава гражданското недоволство срещу властта и главния прокурор. Цяла нощ продължи напрежението в центъра на София. Причината – полицията не допусна бус на „Системата ни убива“ да достигне до „Орлов мост“.

Снимка: Емил Митев

Превозното средство остана блокирано на кръстовището на Софийския университет. Това доведе до разполагането на трети палатков лагер в столицата след тези на бул. „Цар Освободител“ в района на Президентството и „Орлов мост“.

МВР разпространи и кадри от охранителни камери в района на СУ. В ранните часове на тази сутрин един от полицейските автомобили беше обграден от протестиращи.

Снимка: Христиания Червенкова

Първоначално шествието на майките на деца с увреждания тръгна от София към къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя. След това те се насочиха обратно към столицата, за да се присъединят към недоволството в Триъгълника на властта.

От столичната полиция обясниха, че са следвали досегашната си стратегия да допускат до блокадите само коли, снабдяващи протестиращите с храна и вода. От СДВР коментираха и че действията на униформените нямали нищо общо с протестите в Банкя.

Снимка: Емил Митев

Официална позиция на Бойко Борисов все още няма.

Снимка: Христиания Червенкова

Ситуацията пред Ректората към 19:00 ч. е спокойна. Хората са непреклонни в исканията си. Блокадите и палатковите лагери остават.

Традиционно гражданите се събират и в Триъгълника на властта. Малко след 20:00 ч. протестиращите започнаха да хвърлят жълти стотинки по сградата на Министерски съвет. 

Снимка: Емил Митев

А в 22 европейски града българи изразиха своето недоволство и станаха съпричастни към протестите у нас.