Дарител откупи колелото на шампион по колоездене, починал от рак. С парите семейството на момчето помага на други две деца, нуждаещи се от лечение.

Митко Тодоров става два пъти републикански шампион при младежите, с десетки купи и медали, той е една от младите надежди в колоезденето.

Снимка: btvnovinite.bg

Роднините му си спомнят, че е бил на 5-6 години, когато мечтата му била да кара колело. Митко печели победи не само с колелото. Всички, които го познават, разказват за широката му усмивка и голямото му сърце. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Като започнах да тренирам колоездене, той доста ми помогна. В началото бях по-пълничък и почти никой не ми обръщаше внимание, той беше единствен, който ми обръщаше внимание и ми помагаше”, сподели Атанас Феймов, приятел на Митко.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Прекрасен, просто най-добрият приятел, който някой може да има! Винаги е бил там да помогне, винаги е бил човекът, на който можеш да се обадиш!”, каза Владимир Киряков, приятел на Митко.
 
Когато е едва на 16, пътят на Митко към върха е спрян. Състоянието му внезапно се влошава.  

 

Снимка: btvnovinite.bg
„Когато го разбрахме и той си знаеше какво е, за миг не се отчая и винаги си мислеше, че ще се оправи, ще продължи с колоезденето”, сподели Таня Тодорова, майка на Митко.

Диагнозата е рак на меките тъкани. Въпреки благотворителните кампании и лечението у нас и в чужбина, болестта побеждава. Родителите му решават да продадат шампионското му колело с благотворителна цел.

Снимка: btvnovinite.bg

„Споделих с децата и те бяха готови на всичко, независимо какво ще им коства и колко време, за да купят те колелото”, заяви Атанаска Белчинова, дамски клуб „Монро”.

Намира се благодетел, който купува колелото и го връща на приятелите на Митко, а парите превеждат за лечението на две болни деца.

Снимка: btvnovinite.bg

„Би се гордял, той искаше да помогне на всеки и си мисля, че е щастлив в момента”, каза Таня Тодорова, майка на Митко.

Сега Иво, Владо и другите момчета и момичета искат да реставрират колелото и да направят кът на шампиона в читалището в Обзор.  

Макар и не сбъднало докрай мечтата си, едно момче с шампионско сърце, ще продължи да предава уроци и да вдъхновява.