Нагла кражба в Пловдив. Група младежи задигнаха кутия с дарения за лечението на болна жена от заведение за бързо хранене. 

Снимка: bTV

Кражбата е станала на 3 януари около 15 ч.

„Започват да се опитват да разсеят персонала, две момичета на касата. Започват да ги разпитват разни неща по менюто, по магазина. Въртят се, отвличат вниманието и в даден момент единият взима кутията, подава я на другия, а той я задържа и след малко излиза от магазина“, разказа Николай Генчев, управител на магазин.

Снимка: bTV

„Единият застана отстрани, за да не мога да виждам кутията, а другият дойде, за да гледа продуктите. Другият питаше колко струва бургерът. Отвлякоха ни вниманието и откраднаха кутията“, разказа Галина Романова, която по това време е била на работа.

Снимка: bTV

Парите са събирани за лечението на Вили Нейкова от Пловдив, която има тумор на белия дроб и се лекува в Германия.

„Хората минават и пускат, приели са го на сърце. Не мога да кажа точна сума, която е вътре, но съм виждал, че хората пускат“, допълни управителят.

„В случая на Вили, отново в Пловдив, преди седмица се опитаха отново да откраднат кутия. Често чуваме не само за Вили, а и за други кампании. Това определено се превръща в рецидив“, разказа Атанас Нейков, брат на Вили.

Снимка: bTV

Въпросните младежи се върнали отново в опит да крадат и тогава служителите ги разпознали.

„Оглеждаха неща от горните страни на рафтовете, които имат по-голяма стойност. Аз ги разпознах, казах им да върнат кутията, а те се направиха, че не знаят за какво става въпрос и избягаха“, каза Николай Генчев.

Подаден е сигнал в полицията и записите от видеокамерите са предадени. Оттам обясниха, че работят по задържането на групата, за която има данни, че изършвала кражби и в други обекти в  район „Тракия“ в Пловдив.