Загубен портфейл намери своя собственик. Преди дни мъж от Добрич го изпуска, а в него има 1080 лв., много документи и банкови карти. Пуска пост в група във Фейсбук и след няколко часа е намерен.

„На 26 май сутринта, отивайки към офиса, носех огромна торта в ръцете си. Исках да почерпя нашите служителите, тъй като дъщеря ми беше абитуриентка. Със свободната ръка съм бръкнал в джоба си, за да извадя ключовете. Вероятно тогава съм си изпуснал портфейла. Не разбрах веднага – по пътя решихме да спрем и да си купим кафе“, разказа Гюнай Яшар.

Написал в групата на Добрич в социалните медии за проблема, като уточнил, че не държи на парите, а иска да си получи обратно документите и банковите карти. Два часа по-късно от полицията му се обаждат и му казват, че портфейлът е намерен. От органите на реда той взима телефона на Антон Колев, който е намерил изгубения портфейл.    

„Всяка сутрин минавам по тази улица, когато идвам от Варна в Добрич с личния си автомобил. Спирам да си взема закуска от една пекарна. Още с партнирането видях един дебел портфейл на улицата. Слязох, взех го, огледах се дали някой не се лута и не го търси“, обясни и Антон Колев, който е учител и от около месец работи в Добрич.

Отишъл до училището, попитал колегите си къде се намира полицията и се отправил натам, за да върне изгубената вещ. Погледнал съдържанието и видял, че е набор на мъжа, който е изгубил портфейла си.

„След като си получих портфейла, реших да даря 1080 лв. на дом за сираци“, обеща Гюнай Яшар и каза, че се гордее с постъпката на учителят Антон Колев.