Нов голям протест срещу зелените сертификати, организиран от партия „Възраждане“.

„И това правителство, както и правителствата на Борисов, разбират само и единствено от протести. Много жалко, че трябваше да има голям протест през януари, за да започне и това правителство да чува народа. Народът не отказа за взема сертификати, отказа и да се ваксинира. Победата на „Възраждане“ и на протеста през януари беше именно това, че накарахме властта да започне да се вслушва в нашите думи“, обясни в предаването „Тази сутрин“ Цончо Ганев от партията.

„По наше предложение трябваше да се свика работна група, която почти месец и половина отказваше да се събере, въпреки поетите ангажименти. Когато обявихме датата за днешния протест, се свика комисия за следващия ден“, отбеляза още той.  

„Когато имаме силово налагане на тестове на деца, когато имаме силово налагане на безсмислено носене на маски, когато имаме икономически срив и масово фалират фирми, съвсем нормално е „Възраждане“ като парламентарно представена партия да излезе сред народа“, посочи Цончо Ганев.  

Според него напрежението в обществото е голямо и не се знае дали ще има напрежение и по време на протеста по-късно през деня.

„Имаме тежка икономическа ситуация, имаме инфлация, ситуация, в която хората са е само енергийно бедни – трябва да избират дали да си платят сметките или да имат за храна, имаме поредица от грешни или по-скоро не взети решения от това правителство, за това не знам какво ще е напрежението на протеста“, отбеляза Цончо Ганев.

Той коментира и проектобюджета за 2022 г. като отбеляза, че липсват реформи.

„Наливат се пари за социални придобивки, които от 1 април, когато влязат в сила, тази инфлация, която имаме в момента, вече ще ги е унищожила. За сметка на това не се реформира нито здравеопазване, нито икономика, нито енергетика. Ще направим предложения, които да подобрят икономическото положение“, каза депутатът от „Възраждане“.