Четвърти ден няма следа от двамата мъже, които изчезнаха във водите на язовир „Мандра“ край Бургас. Мащабната акция по издирването им продължава и днес въпреки лошото време.

В издирването се включват водолази от пожарната, полицаи, които пеш обхождат крайбрежието, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), както и служители на общината, които с лодки и дрон обследват територията.

Периметърът на издирването е концентриран около мястото, където беше намерена лодката на двамата мъже и мястото, откъдето се предполага, че в неделя са влезли в язовира.

„Вчера местихме дрона с автомобил, за да може точката на излитане да е по-близка до другата и да имаме по-голям периметър на облетяване, но нищо не излезе. Водолазите влязоха на мястото, където се предполага, че (б.р. рибарите) са влезли да пускат мрежи. И там нищо не намерихме. Днес ще имаме подкрепление от още двама водолази от „Гранична полиция“. Съмненията вече са, че трябва основно да се търси под вода“, обясни Веселин Василев, който е директор на УКОРС в Община Бургас.

Ще продължи и огледът с дрон.

Димитър Петков от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури заяви, че за момента няма следи от изчезналите мъже.

„Доколкото знам, до момента тези мъже нямат съставени актове за административно нарушение“, добави той.

Основната версия, по която работят разследващите, е че лодката на Ивелин и Петър се е обърнала от силния вятър. Проверяват се и всички останали версии, свързани с изчезването им.