„Българската нация е основният ми приоритет, в момента има твърде много проблеми за решаване – и здравеопазване, и енергетика“.

Това заяви в „Тази сутрин“ Горан Благоев, кандидат за президент от Коалиция „Национално обединение на десницата“, в която влизат „Републиканци за България“ и КОД. 

По думите му държавният глава трябва да задава дневния ред в обществото, да има куража да бъде лидер и да взима точни решения.

„Един президент трябва да излезе и да говори от името на потърпевшите и да настоява пред отговорните институции – парламент и Министерски съвет да взимат най-точните решения“, допълни Благоев.

Той припомни, че е един от учредителите на „Републиканци за България“, чийто председател е Цветан Цветанов. Обясни, че кандидатурата му е издигната от структурите на коалицията след вътрешни обсъждания.

Ивелина Колева Георгиева-Стойнова е кандидатът му за вицепрезидент.

„Запознахме се 2-3 седмици преди официалното ни номиниране. Сработваме се много добре, това може да се види от интервютата и участията ни“, добави кандидатът за държавен глава.

Благоев обясни, че решил да замени журналистиката с политиката, защото все по-малко виждал смисъл в това, което прави.

„В България свеждаме журналистиката до слугинаж, казвам го с голяма болка. Искам да работя за промяна на медийния климат в България“, допълни той.

Кандидатът за президент заяви, че основната му цел е да премахне бедността.