На 18 ноември екипът на bTV Новините отбеляза 19-ия си рожден ден и по традиция, след вътрешно гласуване, отличи репортер, кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на 2019 година.

Журналистите в нюзрума на bTV оцениха най-високо работата на Нели Тодорова през изминалите 12 месеца и тя получи признанието „Репортер на годината”.

За кореспондент на годината редакцията отличи Дани Атанасова с награда за работата ѝ по отразяване на събитията в Ямбол и региона.

Признание за своя професионализъм получиха и: Борис Пинтев, който стана „Оператор на годината“ за трети път, Веселина Петракиева, която вече 4 пъти грабва приза „Продуцент на годината“.

Снимка: Ладислав Цветков

Красимир Георгиев беше отличен за „Монтажист на годината” за създаването на редица репортажи и филми за новините и актуалните предавания на телевизията.

Четирима от колегите гостуваха в предаването „Тази сутрин”.

„За мен най-важното е, че това е награда от моите колеги. Когато вечер се прибереш  и си доволен от себе си, си казваш, няма значение какво казват други. Когато обаче и колегите ти те отличат, друго си е”, коментира Нели Тодорова.

За Веселина Петракиева отличието е много голямо задължение. „То е като задължението на благородството – трябва винаги да държиш един много висок стандарт. Да се стараеш винаги да си на нивото на медията, в която работиш. Да се стараеш да запазиш освен професионалните и човешките си качества, за да можеш да работиш в екип”, уточни продуцентът.

Кореспондентът Дани Атанасова, която отразява събитията в Ямбол и региона, приема много емоционално наградата: „Аз съм много емоционален човек и това го знаят всички, които работят с мен. Наградата приемам като подранил коледен подарък, това е много хубаво усещане. Идва от колегите, от приятелите, защото ние ставаме приятели”.

„Това отличие със сигурност е признание и със сигурност не е състезание – не се състезавам с никого. Може би само със себе си. С отговорност се отнасям към всеки репортаж – дали съм в Сирия на бойното поле с Иван Георгиев или съм със стажант-репортер на изложба”, каза операторът Борис Пинтев.

Вижте повече във видеото!