Точно 22 години изминаха от първата емисия на bTV Новините. Целият екип благодари на своите зрители и потребители за доверието. В студиото на „Тази сутрин“ част от екипа на медията разказа за първите си спомени в телевизията.

„Започнах тук като стажант в сутрешния блок. Спомням си винаги с много приятни чувства за първия ми ден тук, първите месеци и години след това. Една голяма част от живота ми мина в телевизията“, каза Полина Ботева, продуцент на bTV Новините.

Полина Ботева и Мария Ванкова работят в bTV от 14 години. 

„Днес е хубав ден, в който като вляза в нюзрума всички се поздравяват с „Честит рожден ден“. Всеки си спомня кога е влязъл за първи път тук и как е минал пътят му. Днес се замислих как са минали 14 години, не мога да повярвам наистина. Случили са ни се толкова много неща заедно - трудни моменти, хубави, радост, сълзи“, каза Мария Ванкова, водещ и репортер. 

Освен пред екрана bTV Новините събират и огромна аудитория със своето онлайн съдържание.

„Това е естествено развитие на телевизията – всичко да преминава в интернет среда, да става максимално модерно. Хората имат нужда от все повече и повече информация. Ние трябва да настигаме това желание и постоянно да се стремим да бъдем още по-добри, както правим вече 22 години“, каза София Крачанова, отговорен редактор в bTV Web. 

Спортната редакция също е неотменна част от bTV. 

„Започнах като дете. Бях на 21, стажант. Постепенно набирах скорост. Минаха 11 години и това е единственото ми работно място. Нашето състезание е със самите себе си, защото не усещам bTV и bTV Новините да имат конкуренция", каза спортният журналист Димитър Тасев. 

Всички те знаят, че отговорността им към хората е огромна и всеки ден полагат усилия да опровергават доверието им. 

Какво още разказаха - гледайте във видеото.