Пореден абсурд на ул. "Граф Игнатиев". Нов естетически спор разтресе социалните мрежи, след като така наречената "водна стена" на площад "Гарибалди" беше официално открита. Някои оприличиха паметника на надгробен камък, а други – на котешка тоалетна.

Появиха се и редица забавни колажи във „Фейсбук”.

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

„Вече си създадохме място, на което софиянци да погребат надеждите си за градска естетика. Това е еманация и печален резултат от нелепия начин, по който ремонтираме столицата в последните години. На начина, по който усвояваме европейски средства и погубваме духа на стара София”, коментира в предаването „Тази сутрин” общинският съветник от БСП Милка Христова.

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов оприличи паметника на „надгробие от времето на мутробарока”, когато мутрите са правили големи, черни паметници. По думите му там не се вижда, че тече вода. Антов е на мнение, че с монумента се оправдават големи суми, а реално струва около 10 000 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

Общинският съветник от "Група 5" Симеон Славчев също не хареса паметника. Според него той е некачествен и е подигравка със столичани. По думите му той е „началото на края на управлението на ГЕРБ в София”.

Представители на ГЕРБ от Общинския съвет не пожелаха да застанат пред камерата на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!