Само ден, след като бяха премахнати загражденията на столичния площад „Гарибалди”, негативни реакции за ремонта заляха мрежата. Хората са възмутени, както от качеството, така и от изпълнението.

Снимка: БГНЕС

Водната стена от черен гранит обаче накара потребителите в социалните мрежи да развихрят въображението си.

Според мнозина фонтанът в сегашния си вид може да се оприличи на надгробна плоча, а пешеходците трябва да положат карамфили и свещички в основата му. Други пък откриха символика, че мраморната плоча се намира срещу фалиралата КТБ.

1. В политически контекст

Новата придобивка на столичния център дебютира пред обществеността в пика на скандала с имотните придобивки на хора от властта. Дали ще бъде погребана политическата кариера на зам.-председателя на ГЕРБ, или пък даже в небитието ще отиде цялата управляваща партия?

Предстои да разберем, но някои виждат знак във формата на водната стена.

2. Една добра инвестиция

В София, както и навсякъде другаде по света, няма нищо вечно. Истина е, обаче, че новото съоръжение вероятно ще има по-дълъг живот, отколкото, например интерактивна стена, която да разказва повече за историята на площада, на самия Джузепе Гарибалди и българските гарибалдийци.

Друга тема е кое би било по-полезно за утвърждаването на София като туристическа дестинация...

3. Гледната точка на феновете

Футболните фенове по света и у нас не са известни с висок наратив или изкусен изказ, но пък нерядко поставят точни диагнози на обществените проблеми. Вероятно от "червения" лагер също ще използват снимката в гробищен контекст, но просто надписът ще е посветен на вечния съперник.

4. В нужда се познава

Снимка: Milena Valnarova/FB

Потребителите в социалните мрежи се присмяха, че водната стена прилича на котешка тоалетна, a слоугънът на столицата иронично беше променен на „В нужда се познава”.

5. Междугалактическо

Някои столичани пък призоваха за спокойствие, защото ремонтът на площад „Гарибалди” е в паралелна галактика и се развива в различен времеви диапазон. Тази теория потребителите на социалните мрежи доказаха чрез колаж на филма „Интерстелар”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!