Хасковското село Александорово е потресено от убийство. Двама непълнолетни пребиха до смърт 61-годишен мъж. Човекът е живял у тях, а майката на едното заподозряно момче твърди, че става въпрос за самоотбрана. Според нея децата са се защитавали от пияния мъж, който размахвал нож.

"Опита се да убие детето ми и другото момче", казва жената. По думите й децата много са се уплашили и са се защитили. Тя и съпругът й били на гости вечерта на убийството. След като разбрала за инцидента, разпитала децата, които обяснили, че са набили възрастния мъж, но не знаели, че е починал.

Жертвата Димо е живял при семейството. Според майката на заподозряното момче, той често бил пиян и агресивен. Много пъти полицаите са му отнемали различни оръжия като ножове и бухалки, твърди още жената. Тя обясни, че семейството е отглеждало телета, а той ги пасял.

След като продали животните, Димо останал у тях.

Снимка: btvnovinite.bg

Той и друг път е бил агресивен с децата, а семейството е подавало сигнали. "Кварталният знаеше, и кметицата знаеше", казва жената и твърди, че той и друг път е вадил нож на децата. 

Според прокуратурата двете деца са извършителите на това жестоко престъпление – едното е на 13, а другото на 14 години. Срещу по-голямото дете има повдигнато обвинение и то е задържано за 72 часа. 

Началникът на районното управление в Хасково – Иван Расоков, обясни, че жертвата е била познайник на полицията. За последните две години обаче има получен само един сигнал – за вербална атака в нетрезво състояние. Той е бивш затворник и има излежана присъда за убийство, но според Иван Рискав не е бил опасен.

По думите му по-малкото момче няма криминални регистрации и не е познат на Детската педагогическа стая. Задържаното 14-годишно момче обаче е с криминални прояви. 

Кметът на село Александрово, Надежда Добрева, също обясни, че е имало сигнал срещу възрастния мъж. Семейството на децата не е създавало никакви проблеми в селото.