Две деца на възраст 13 и 15 години са задържани по подозрение в убийството на 61-годишен мъж в село Александрово, община Хасково.

Момчетата срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия. В разпра между тях, мъжът извадил нож, което предизвикало агресията на децата и те го пребили смъртоносно, съобщи ОДМВР - Хасково.

Като видели, че е мъжът е мъртъв, момчетата го изнесли на улицата,  а ножа захвърлили около къщата.

Трупът на мъжа бе открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото където е живеел.

При аутопсията, съдебния лекар е констатирал, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по долни и горни крайници.

Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология – София, установили, че в убийството намеса имат момчетата. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

След изтичането на марката му закрила, малолетният е освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото момче.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопрестъплението, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза.