Общинският съветник Борис Бонев предлага да се разширят сините и зелени зони в София, като идеята е да се намери баланса между живущи и приходящи, така че да е в полза и улеснение на гражданите.

„Цели се спирането на безбройните служебни абонаменти, които взимат стотици места в София. Предлагам синята зона да обхване първия градски ринг, тъй като не смятам, че е нормално и правилно НДК например или Министерския съвет да бъдат в зелена зона, тъй като това са точки, които привличат много хора“, коментира Бонев.

Предлага и удължаване с един час на синята и зелената зона, тъй като не малко са случаите, в които живущи в даден район се прибират след работа, а местата за паркиране вече са заети.

Снимка: btvnovinite.bg

Бонев ще внесе и доклад, с който призовава директора на Центъра за градска мобилност да представи отчет за приходите и разходите на дружеството в последните 10 години.

Борис Бонев сподели и впечатленията си като общински съветник предвид това, че зае мястото си в СОС преди няколко месеца: „Голямото ми разочарование се оказа, че не е необходимо да ги убеждавам моите колеги за добрите идеи, а е необходимо да се справяме с едни много неприятни и грозни политически интриги, в които всеки се опитва да прецака другия“.