„Имам чувството, че една година в президентството се в вселил черен дух. Нещо се е случило там. Това не е Румен Радев, който познаваме. Има фактори, които му влияят. Те са свързани с България“, каза в „Тази сутрин“ експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

„На парада на 6 май Радев произнесе реч, че България е крепост, която някой искал да превземе. България е част от по-голямата крепост – ЕС. Опасността е, че някой може да превземе по-голяма крепост чрез България“, предупреди Ноев.

По думите му обществото е разделено на две - за статуквото и против, за мафията или против мафията.

„Другото разделение е агресията на Путин в Украйна. Част от българите подкрепят Путин. Другата част подкрепят Украйна и са против агресията. Днес против правителство за онези, които са на страната на Путин във войната и тези, които са на страна на мафията и Гешев“, заяви Ноев.

По думите му записите на Радостин Василев имат две страни.

„Съдържанието е осъдително и показва как група от политиците искат да управляват. От друга страна, записите повлияха на политическия живот. Не може да си против публикуването на такъв запис, но да се радваш на компроматите срещу Борисов“, подчерта той.

„Този, който пусна записите, стои на страната на тези, които не искат да има правителство. Това е инструментът за дестабилизация“, категоричен бе Ноев.

„Очевидно ще има промени в прокуратурата“, каза той. По думите му България има реални шансове за правителство и правосъдна реформа.

„Затова не трябва да има служебни правителства в близко време“, категоричен бе той.

„Никога в новата ни история шефовете на службите не са били съгласувани с посолства“, заяви още Бойко Ноев.

„Имунитетът на Бойко Борисов не трябва да бъде свалян в този момент по една основна причинна, защото играта с имунитетите е игра за постигане на политически цели в даден момент. Парламентът никога повече не трябва да дава имунитет просто така. Трябва да бъде убеден, че искането е правилно, а не политически инструмент за очерняне“, заяви Ноев.

„Някой използва службите за постигане на политически цели и да няма правителство. България трябва да има правителство на всяка цена. Трябва да имаме парламент“, заключи експерт по национална сигурност.