Блокирани коли заради ремонти на „Топлофикация-Русе“ - за това сигнализират наши зрители от дунавския град.

„Проблемът е с начална дата 12 септември. В следобедните часове, без предизвестие, че ще има ремонт и ще бъдат извършени изкопни действия, багерите дойдоха и започнаха да копаят. Ние не успяхме да извадим колите си и те останаха блокирани“, разказва Владимир Владимиров.

Той поясни, че общо около 20 автомобила са блокирани – една част от тях са вътре в гаражите, а останалите са паркирани пред тях. Разстоянието между изкопа и загражденията е по-малко от два метра и хората не могат да изкарат колите си от там.

„Разговаряхме с „Топлофикация-Русе“, но те ни казаха, че изкопът трябва да седи отворен две седмици, за да се види дали няма течове. Този срок обаче изтече – днес е ден 16 от ремонта. Ние продължаваме да сме с блокирани автомобили“, поясни Владимир Владимиров.

Според него цари пълна безотговорност – ремонтът е извършен за два дни и след това изкопът е седял повече от 10 дни отворен.

„Дружеството не извършва ремонтни действия на посочения адрес. Има направен изкоп в непосредствена близост – на ул. „Бистрица“. За да се извърши този ремонт е поискано разрешение от общината и такова е дадено. Сроковете са спазени, изчаква се технологичното време за заравянето на изкопите. По време на ремонта не е имало блокиране на движението“, се казва в позиция на дружеството, която е изпратена до bTV.