Представители на протестиращите миньори, които са блокирали АМ "Тракия" и АМ "Струма" ще се срещнат с властта днес. 

"Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, но при определени условия. Вчера от заявената ни позиция от шест искания едно от условията беше срещата да бъде проведена с представители на протестиращите и парламентарно представените партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има", каза Бисер Бинев.

Блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма" остават, докато срещата продължава.

Нестихва недоволството на протестиращите на АМ "Струма". Вчера демонстрантите успяха да блокират движението и прекараха нощта на магистралата. Днес представители на протестиращите ще отидат на срещата в парламента.

"Ние на среща с премиера Денков няма да ходим. Още вчера той ни покани на среща някъде на някакъв етажа на административна сграда. Ще отидем на срещата в парламента. Да кажем на хората защо сме тук, защото продължава да бленува в общественото пространство, че някакви хора правят някакви глупости. Проблемът е това, че само след две години България може да се върне в годините на комунизма", каза председателят на стачния комитет на КТ "Подкрепа" Марио Нинов.

На горещите точки са Диана Теодосиева и Дани Атанасова.