Очаква се среща в Народното събрание между премиера Николай Денков, Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски, енергийния министър и представители на протестиращите. Това научи bTV.

Очаква се събитието да се състои в 11:00 часа във вторник.

Синдикатите все още не са взели окончателно решение и това ще стане утре сутрин. Протестиращите очакват представителите им да отидат в НС. 

По-късно в официално съобщение от МС потвърдиха за срещата. 

"Николай Денков сменя мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори. Това става, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево, на които министър-председателят ги покани по-рано днес, и пожелаха да представят исканията си във връзка с териториалните планове в парламента. 

Разговорите ще се проведат във вторник в зала 134 в сградата на Народното събрание. В тях ще се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.", пише в съобщението.

Четвърти ден продължават блокадите и високото напрежение на протестите на енергетиците.

Днес протестиращите за пореден път отказаха среща с премиера Николай Денков поставиха 6 условия пред правителството, за да спрат блокадите. Миньорите заявиха днес, че искат в преговорите да бъдат включени и парламентарно представените партии.