На четвъртия ден на протестите високо напрежение между енергетици и полиция. Протестът на АМ „Струма“ в района на Дупница започна в 11:00 ч. и вече към 19 часа движението по аутобана още бе затворено.

Снимка: bTV

Ситуацията и към този момент е спокойна, но далеч не беше такава картината в началото на деня. Тогава се стигна до напрежение, защото полицията не допускаше енергетиците да блокират движението.

Протестиращите пробиха полицейския кордон. Те казват, че недоволството  продължава и ще нощуват тук, въпреки поканата за среща на премиера акад. Николай Денков.

Снимка: bTV

Вече те искат да преговарят не с него, а с лидерите на парламентарно представените партии, защото според тях съдбата им е в ръцете на депутатите.

Причина за протестите в страната са свързани с териториалните планове за справедлив преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник на Министерския съвет.

Блокиралите магистралата са категорични, че протестът ще приключи, когато се подпише споразумението с исканията на протестиращите от трите въглищни района.   

Трафикът се регулира от служители на „Пътна полиция“.