Близки на убитото след сбиване 16-годишно момче в столичния квартал "Димитър Миленков" излязоха на протест. Причината - решението на Софийски градски съд да наложи мярка на обвиняемия "домашен арест". 

В четвъртък след сблъсък между две компании 28-годишният Атанас Георгиев удря смъртоносно 16-годишния Борислав Борисов и той загива на място.

Дядото на момчето посочи, че ще се събират всеки ден да протестират, докато Атанас Георгиев не влезе за постоянно в ареста. Той обяви, че искат справедливост.

„Той се хвали сега пред много хора и казва, че ще убие свидетелите на случката“, каза още дядото на убитото момче.

По думите му обвиняемият продава наркотици.

Свидетели твърдят, че обвиняемият им е предлагал пари, за да променят показанията си, а след това ги е заплашвал.

28-годишният Атанас Георгиев е осъждан 3 пъти - за шофиране без книжка и за кражби. 

На адреса, където следва да е поставен под домашен арест, не откриваме нито него, нито негови близки. Според баба му, която живее в съседната къща - Атанас не е виновен.

Софийската градска прокуратура иска най-тежката мярка - задържане под стража. Защитата на обвиняемият изтъква, че той има жена и 2 деца и съдът налага домашен арест. 

"Обвиняемият ще бъде със семейството си и може да оказва помощ при отглеждането на двете си деца. Опасността от укриване според този съдебен състав не е налична“, посочват от съда. 

Близките ще се борят за справедливост. От Софийската градска прокуратура ще оспорват изводите на съда като неправилни и незаконосъобразни.