Убийство на непълнолетен в столичния квартал „Димитър Миленков“. 16-годишен младеж е бил нападнат след спречкване между компании.

Инцидентът става на площада в квартала снощи. Четирима нападат 16-годишния Борислав Борисов. Спречкването е забелязано от полицейски камери в района. Докато пристигне патрул обаче, за момчето е било прекалено късно.

Снимка: btvnovinite.bg


Заедно с него е братовчед му. Били на гости в квартала при приятели, когато ги засича другата компания. Разказва, че не са провокирали с нищо нападателите. 

Ударът е един и е фатален. „С ключове го удари и 10-15 секунди, след като го удари падна на земята и Атанас вика „Това е за дето ме натопи в районното за наркотици“. Аз го хванах да му помона. Лисках го с вода. Сложих го на пейката и ми почина в ръцете“, сподели още братовчедът на жертвата.

Снимка: btvnovinite.bg


По думите на свидетелите, нападателят прави опит да се измъкне – чрез подкуп. 28-годишният извършител е задържан на място, след като полицаите правят безуспешни опити да спасят пострадалия.

„Доживотна присъда. Направо доживотна присъда. Без обжалване, без нищо – до живот. Оттам да не излезне. Както той няма да излезне от гроба“, каза още роднината на загиналия.
По случая е повдигнато обвинение за причинена смърт по непредпазливост.