Блъснатата на пешеходна пътека в София студентка, която търсеше хората, които са ѝ помогнали, успя да ги намери. Преди седмица Теодора Василева беше ударена на пешеходна пътека, а шофьорът избяга. Непознати откараха младата жена в болница.

Не се запознават, не разменят и контакти. Дни по-късно Теодора ги търси с призив в социалните мрежи и пред камерата на bTV.

И молбата беше чута, а Теодора срещна един от спасителите си - студента Денислав Керчев. Той е на 20 години и учи „Бизнес и икономика“ в Благоевград. Заедно със свой приятел заминава за родния Лясковец, когато на излизане от София Теодора е пометена пред очите му.

Снимка: bTV

„Един господин с бясна скорост се пререди на пешеходната пътека. Нямаше как да не блъсне момичето. То беше тръгнала да пресича. Аз първоначално помислих дори, че е минала под колата, но след това я видях как хвръква просто отстрани на тротоара. Още по-потресаващо беше, че господинът си замина просто“, разказва Денислав.

Тогава той спира и оказва първа помощ на младата жена.

„Приятелят ми предложи да отидем веднага до болница. Намерихме, че „Пирогов“ се намира най-близо и решихме директно да заведем момичето в болница, дори да не чакаме Бърза помощ“, казва студентът.

В болницата се разделят. Теодора остава за прегледи, а Денислав и неговият приятел се прибират в Лясковец без да подозират, че скоро отново ще се видят

„Майка ми ми прати поста от Новините и разбрах, иначе аз дори не знаех името на момичето, защото просто бях в шок. Дори не я питах как се казва“, обясни Денислав.

Снимка: bTV

Добрата вест за откритите спасители стига и до Теодора. А седмица след инцидента на същата пешеходна пътека вместо шок по лицата има усмивки, а в очите радост.

„Ако не беше той, може би щях да се прибера вкъщи, никой нямаше да разбере за случая. Без помощ, затворена в себе си“, казва Теодора.

„Това е нещо нормално. Всеки трябва да го прави. Аз не искам никакви възмездия просто повече хора да правят това нещо и хора като вас да го отразяват в Новините“, обясни Денислав.

А днес Теодора и Денислав правят планове за нови срещи по хубави поводи между лекциите в София и Благоевград. Така подадената ръка на пешеходната пътека направи доброто отново победител.