Пътен инцидент с неочаквана развръзка в София. Шофьор помете млада жена на пешеходна пътека и избяга. Малко по-късно обаче сам потърси връзка с нея. 

Инцидентът става в "Студентски град". Когато в петък следобед студентката Теодора Василева тръгва на работа, изобщо не предполага, че ще се озове в болница след удар на пешеходна пътека. Разминава се с леки наранявания.

Дни след сблъсъка Теодора търси хората, които са ѝ помогнали. Пише в социалните мрежи, за да се свърже със спасителите си, но на нейното съобщение отговаря виновникът за инцидента.

"Часът беше около 4:20 или 4:30. Дават ми път от двете платна коли. Аз тръгвам да пресичам и вече виждам как един шофьор изпреварва колите, които са ми дали път и ме блъска. Блъска ме в крака и аз съответно падам. Удрям си главата в цимента, беше ужасяващо. Той ме блъсна, даже не наби спирачки. За първи път ми се случва някой да ме блъсне на пешеходна пътека", разказва потърпевшата.

Вместо да спре шофьорът дава газ и бяга, а Теодора остава на платното.

"Даже лежах на платното, а той ми заобиколи протегната на платното ръката и продължи. Спират мъжете, които са в другите коли. Шофьорите слизат, за да ми помогнат. Опитват се да ме вдигнат от земята", продължава разказа си жената.

Теодора не успява да види нито човека зад волана, нито номера на колата. Ударът обаче става пред свидетели от спрелите коли.

"Той караше много бързо. Видях само, че е с черна кола. Не видях номер, не видях нищо. Хората казаха, че е нещо ужасяващо. Не го пожелават на никого", продължава разказа си потърпевшата.

На Теодора помагат две момчета от спрелите след инцидента коли и я карат в "Пирогов". Следват прегледи и разпити от полицията.

"Докторите ми казаха, че съм с охлузвания по тялото. Слава Богу нямам никакви счупвания, здрава съм. Само лицето ми е пострадало. Наплашена съм и ме е страх да дойда в София, защото те постоянно карат така. Чисто психически изобщо не ми се отрази добре. След това ходихме по психолози. Те също говореха с мен", казва Теодора.

Дни след инцидента младото момиче споделя за случая в социалните мрежи в опит да открие хората, които са ѝ помогнали. Вместо тях обаче получава неочаквано обаждане от избягалия шофьор.

"Много се извинява, съжалява, казва, че не е искал така да стане. Предлага ми обезщетение. Не ми е предложил конкретна сума, само казва, че ще направи каквото аз кажа. Аз не се интересувам от парите, от обезщетението, което те ще ми дадат. Това не ме вълнува. Искам просто да се спре това нещо. Той настояваше да се видим днес. Аз следователно казах, че ще се чуем допълнително. Не желая да виждам това лице. Ако адвокатът ми реши да се свърже с него, аз не желая", категорична е Теодора.

bTV се свърза с шофьора по телефона. В разговора той призна за инцидента, но отказа коментар.

Междувременно Теодора продължава да търси хората, които са ѝ помогнали в минутите след сблъсъка.

"Отново благодаря на момчетата, които ме закараха в болница. Нека бъдем хора, нека има повече като тях. Много ще се радвам, ако те се свържат с мен. Вече има публикация. Дала съм номер в публикацията. Могат да се свържат с мен. Искам да поддържам контакт с такива хора", казва момичето.

Полицията продължава да работи по случая.