Има специално звено, създадено към вътрешния министър (по линия на чл. 33 от Закона за МВР) и го наричат „изолатора“. Това потвърди в интервю за „Тази сутрин“ бившият директор на полицията в Пловдив Васил Костадинов.

За това звено съобщи миналата седмица в публикация вестник „Капитал“. В резултата на тази статия от поста си се отказа началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов – Васил Кръстев. Министърът я прие.

Костадинов потвърди още, че в специалното звено към вътрешния министър са назначени повечето освободени тази година областни директори на полицията.

Той е бил в звеното около месец и половина. Помни, че са ходили на границата, за да инспектират как се противодейства на мигрантския натиск.

Васил Костадинов е уволнен дисциплинарно – формално заради допълнително възнаграждение за служител от РУ-Стамболийски (14 лв.), а неофициално заради убийството в Цалапица и бягството на основния заподозрян за него от България.

Действията на полицейските служители, работили в Цалапица, са достатъчно отговорно извършени, така че в максимално кратък срок да се установи извършителят на престъплението, смята Костадинов. 

Той е обжалвал пред съда уволнението и очаква да го възстановят на работа в МВР.