Директорите на РПУ-Стамболийски и ОДМВР-Пловдив се срещнаха с бащата на убития 24-годишен Димитър Малинов в Цалапица. Началникът на РПУ-Стамболийски не желае да подаде оставка.

Пред бащата на убития Димитър Ангел Керпиев е признал, че има пропуски в разследването, но той не смята, че е нужно да подаде оставка. Шефът на областната полиция в Пловдив ще бъде преместен на друга позиция в МВР.

Припомняме, че вчера вътрешният министър поиска оставките и на двамата началници в местната полиция заради създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега.

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Пред екипа на bTV директорът на ОДМВР-Пловдив беше лаконичен. Васил Костадинов не каза дали ще подаде оставка. Каза, че лично той и екип криминалисти са разкрили убийството.

Издирваният Рангел е имал предварително закупен самолетен билет

По информация на bTV Рангел, който се издирва в чужбина и се проверява дали има връзка с убийството на Димитър Малинов, е имал предварително закупен самолетен билет.

Изяснява се дали той е участвал в убийството на 24-годишното момче. Източници от разследването твърдят, че именно един от двамата братя близнаци е показал на разследващите мястото, където са заровили тялото.