„Решението за София е решение за националното управление“, каза политологът доц. Татяна Буруджиева в предаването „Тази сутрин“.

„Категорично и отдавна се готвим за балотаж, защото това, което виждам, е, че Терзиев преди месец беше изпълним максимума си, но това не означава, че може да направи нещо от първи тур. Далеч е от това. Вярно е, че не са политически лица, но също не е така. Лилков има политическо минало, кандидатът на „Възраждане“ също има политическо биография. ИТН е с депутат. Ваня Григорова, която винаги е била синдикалист и винаги е била с леви виждания. Кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС нямат такъв профил“, каза тя.

Обявяването на кандидатурата на Антон Хекимян в последния момент ми изглежда като отчаян ход. Тъй като при едно такова изчакване на всички стана ясно, че ако е имало предварителен план, а няма как да няма, като управляваш София толкова години. От шест месеца всички знаехме, че кандидатът на ГЕРБ ще е Георги Георгиев, председателят на СОС. Когато имаш всичко това налице, означава, че някой ти е развалил плана. Според мен кандидатурата на Терзиев обърка плановете и наистина трябваше да се намери нестандартно решение“, каза политологът проф. Светослав Малинов.

"Има причини Хекимян да бъде кандидат на ГЕБР за кмет на София. Георгиев се представяше като кмет, но каква точно е причината ние можем само да спекулираме. Чувала съм тезата, че кандидатурата на Терзиев се е сторила възможна да бъде преборена чрез нестандартно решение", посочи социологът Геновева Петрова.

„На втория тур в София резултатът ще бъде решен от хората, които искат политическо лице“, посочи тя.

„Борисов е толкова мощта политическа фигура и може да си позволи да обяви кандидатурата в последния момент. Не мисля, че това е отчаян ход“, заяви социалният антрополог доц. Харалан Александров.

„Кандидатката на БСП Ваня Григорова бих я наредил в четворката на потенциалните фаворити“, подчерта той.

Какво още коментираха те - гледайте във видеото.