Бременната Цветослава от Борован, в чиято къща вчера се вряза тир, сподели пред bTV, че е изкарала тежка нощ. Тя допълни, че детето ѝ е изключително стресирано, а тя има леки наранявания след инцидента.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние спим на втория етаж. Гардеробът и тежестите паднаха върху нас. Аз закрих детето, то има само една драскотина”, спомня си жената.

Съпругът ѝ Александър заяви, че ще се преместят да живеят в Плевен при неговите родители. Още вчера стана ясно, че къщата не подлежи на ремонт и е опасна да се обитава, защото са нарушени основните конструктивни елементи.

Снимка: btvnovinite.bg

Собственичката на имота и майка на Цветослава – Петя Концевска каза обаче, че няма къде да живее и остава „под открито небе”. „Аз живея 46 години на този адрес, никога до сега не е имало такъв случай, не съм предполагала, че мога да преживея такъв ужас”, допълни тя.

Кметът на община Борован Десислава Тодорова каза, че шофьорът на тира е карал с 55 км/ч в момента на сблъсъка. „Възможно е или да е заспал, или да му е прилошало. Взета му е проба за алкохол – отрицателна е”, заяви тя и посочи, че от общината могат да подсигурят фургон на пострадалото семейство, защото не разполагат с общински жилища.

Снимка: btvnovinite.bg

От местната управа допълниха, че ще открият дарителска сметка за семейството. Тодорова заяви, че Агенция „Пътна инфраструктура” отговаря за поддръжката на пътя и липсата на легнали полицаи. 

Улицата, на която стана инцидента е натоварена, тя е второкласен път и води към „Ферибот Оряхово” и АЕЦ „Козлодуй”. На нея има камери, но те не работят.

Хората, живеещи в района споделят, че има полицейски патрул, който контролира трафика, но когато се оттеглят започва бясното шофиране.