Джебчийки откраднаха 600 лева, лични документи и банкови карти от чантата на жена, която пазарувала в столичен мол за първия учебен ден на децата си. Камери в един от магазините са запечатали кражбата. 

„Две момичета са ме следели, разглеждали са някакви блузи и през това време едната ми е отворила раницата и ми е извадила портмонето. Правили са параван от едната и от другата страна. Вътре имах 600 лева и две банкови карти. След като отидох на касата, разбрах, че ми няма портмонето. Беше голям шок. Не съм ги усетила и не съм ги видяла“, разказа потърпевшата Даниела Димитрова.

Снимка: bTV

Даниела Димитрова подава жалба в полицията. Тя моли и служителите в магазина да върнат записите от камерите и се оказва, че действително жената е ограбена там.

„След като отидохме в МВР им казах, че имам доказателство. Те не пожелаха да го видят, описахме жалбата и ми казаха, че до три дни ще ми се обадят. Казахме на охраната в мола, че има грабеж, те не обърнаха внимание и казаха отидете да си спирате картата“, допълва Даниела Димитрова. 

На прага на първия учебен ден жената остава почти без финансови средства.

„Ще отида да си извадя поне лична карта, за да мога да изтегля пари и да изпратя децата на училище. Най-много искам да ми се върнат документите“, казва Даниела и призовава да има повече охрана в магазините и да се обръща по-голямо внимание на такива случаи.

От МВР съобщиха за bTV, че сигналът за случая е получен в петък и се води разследване.