Това не са кучета, които са ухапали децата, това са кучета, които са атакували, за да убият. Това каза в предаването „Тази сутрин” Валери Илиев, баща на момчетата, нахапани преди дни от ротвайлери.

Три деца и възрастен мъж бяха нахапани жестоко от два ротвайлера в софийското село Железница преди два дни. Собствениците на кучетата – майка и син, които са ги отглеждали в кв. „Симеоново”, са задържани.

Две от нахапаните момчетата все още се лекуват в „Пирогов”, а най-голямото е на домашно лечение вкъщи.

Най-сериозно е пострадало средното по възраст момче на семейство Илиеви – Емануел, който вчера е бил опериран. Той все още е в шок и не може да говори за случилото се, каза бащата.

„Това е недопустимо в държава от ЕС, такова неспазване на законите- всеки един от нас може да попадне в капана на такива животни. Това не са домашни животни, това са машини за убиване. За тях трябва да има специален статут”, коментира Илиев.

Валери Илиев и съпругата му имат шест деца. Винаги са искали да имат много деца и да живеят в България, но се оказало, че тук е трудно ще могат да отгледат децата си и преди пет години се местят да живеят в Англия.

Семейството е било за малко в България, за да видят децата бабите и дядовците си.

Вижте повече във видеото!