Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за рекордите на Гинес,като населеното място с най-много пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, наредени и от двете страни на пътя, правят впечатление.

Екипът на bTV преброи 110 пътни знака само на главния път в селото. Някои от тях са буквално на 5 метра един от друг.

Снимка: bTV

„Над 100 са, обаче хората не ги спазват, това ми е направило впечатление“, казва Божидара Пашкова, жител на селото.

„Пътят не е оправен, ама знаци има“, казва друг жител на Узунджово Станислав Божинов.

„Аз мислех даже, че ще слагат лампи. То се оказа, че знаци“, коментира учуден Милко Кирчев.

Снимка: bTV

От Пътната агенция съобщиха, че вертикалната сигнализация на пътя Хасково - Симеоновград, част от който е Узунджово включва 468 пътни знаци и табели. Проектът на стойност над 320 хиляди лева е одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.

„Проектът се преглежда от сектор „Пътна полиция“ и на базата на тяхното одобрение идва в Областно пътно управление за съгласуване“, заяви инж. Соня Атанасова – ОПУ - Хасково.

Снимка: bTV

От „Пътна полиция“ отговориха, че те съгласуват само пътните знаци по отношение на безопасността на движението, но не и броят им. И че поставянето на повече знаци не е в нарушение на закона. Така мисли и кметът на селото.

„Аз се радвам, че има на всяка пресечка знак и ще кандидатствам в Гинес за село с най-много пътни знаци“, заяви Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.

От полицията съобщиха, че след поставянето на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.