Павлина Йосева е една от участничките в „България търси талант”, която успя да впечатли журито и получи четири пъти „Да”.

Автор е на четири книги, една от които комедийна. Иска чрез текстовете си да запази автентичния говор от родния си град Шумен. Затова героите, за които пише и играе, са стари баби, които говорят на диалект.

По образование е режисьор и оператор, но от четири години живее в Испания, където ѝ се налага да работи като миячка, да гледа възрастни хора и друга черна работа

Мечтае да се върне в България и да работи това, което ѝ носи щастие. Да пише книги и да играе комедийни етюди. Открила е, че добре имитира чужди езици, които не познава.

„Участието ми в шоуто беше предизвикателство за мен. Тази сцена е доста страшничка. По принцип обаче съм доста смела и не мислех много, когато реших да участвам”, разказа в „Тази сутрин” Павлина.

„От малка пиша и съм излизала на сцени. Писането е нещо естествено за мен”, сподели още тя.

„Прекарах четири години в Испания, за да се убедя, че по-хубаво от България няма и да видя нещата от друг ъгъл. Сега вече виждам положителното. Българите няма от какво да се оплакваме. Мислим, че там някъде е по-добре, отколкото тук. Това е абсолютна заблуда. Те имат своите много сериозни проблеми”, смята Павлина.

В момента тя подготвя два моноспектакъла по нейни стихотворения. Единият се казва „За живота от нещата”, а другият – „Хубавото на злото”.