Децата от DIVA ZONE - танцово училище за деца и тийнейджъри впечатлиха журито на „България търси талант”. Но зад тяхното представление стои много труд и отдаденост. Това го потвърди и хореографът на групата Зорница Петрова.

За „Тази сутрин” тя обясни, че отнема време и е трудно да се създаде определен танц. Причина за това е, че той трябва да стои добре и да пасне на всяко от децата. Според нея е важно крайния продукт да бъде изигран с лекота.

Петрова обясни, че младите танцьори се подлагат на стриктни тренировки. За хореографът е важно децата да идват на време, да спазват почивките и да бъдат дисциплинирани. По думите ѝ именно дисциплината в танците оказва влияние и в училище.

Освен това DIVA ZONE за втора година печели злато на българско състезание, а оттам и квота за световно първенство. Хореографът подчерта, че у нас има няколко престижни състезания, чрез които може да се стигне до световните финали. А българите влизат в челната десетка от над 7000 участници в света.

Децата от състава споделиха, че е важно да има баланс между танците и училището, защото и оценките са важни. Те понякога носят и своите учебници, докато имат почивки между тренировките.

Танцът, който представиха в шоуто за таланти го танцуват от около година и половина. Специално за предаването го преработват, за да бъде по-интересен и забавен.

По думите им усещането, че непознати хора ги харесват и се радват е уникално.

А ако спечелят „България търси талант”, младите танцьори искат да възобновят градинка, която е близо до залата за тренировки. За тях е важно нещата около тях да бъдат красиви.

Вижте още във видеото!