Мариан Димитров от Пловдив впечатли журито на „България търси талант” със своята сила. На 17 г. осъзнава, че щангите му се отдават. Батковците в залата ревнуват, че „келешът вдига повече от тях”.

Работи като полицай повече от 10 години. Не харесва работата си. Разочарован е „от системата у нас” и иска да напусне, за да бъде професионален стронгмен атлет.

В „Тази събота и неделя” той сподели, че детската му мечта не е била да бъде униформен. Споделя, че спортува от 5-годишен. „Баща ми ме отведе в залата по айкидо, за него това беше най-добрият спорт – не е лъжа, най-дисциплинираният е. После майка ми ме заведе на плуване, малко гребане тренирах, бокс. Започна да ми върви да вдигам тежко”, заяви Мариан.

Снимка: btvnovinite.bg

30-годишният атлет е многократен републикански шампион по силов многобой. В България няма конкуренция. Издържа се абсолютно сам, без спонсори зад гърба. Няма средства за треньор, рехабилитатор, добавки – тренира в двора си със собственоръчно направени уреди.

Канят го на престижни състезания, но не може да си позволи разходите. Мариан даде заявка, че в „България търси талант” иска да счупи рекорд на Гинес – носене на 750 кг кобилица на рамо. Обмисля да дърпа самолет или две пожарни наведнъж.

Женен е, има син на почти три години. Въпреки крехката възраст, малкият тренира със собствени уреди, умалени копия на тези на татко си. Постоянно му подражава.

Тази вечер в  20 ч. по bTV „България търси талант” отново ще сложи усмивки на лицата на цялото семейство и ще достави радост във всеки български дом. Забавлението ще се въплъти в  разнообразни дарования, които ще се представят в целия си блясък пред Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син.