Танцът „Кан-Кан“ изпрати балет „Вега“ на финала на „България търси талант“. Те ще се състезават за голямата награда от 50 000 лева.

За да коментират какво може да очакваме на финала, в „Тази сутрин“ гостуваха художественият ръководител на балета Марианна Савова и две от момичетата – Преслава Радославова и Ина Детелинова. Те разкриха, че сами не са очаквали да стигнат до финала.

„Това беше много приятна изненада и за нас. Имаше много силни други участници. Имахме и други фаворити. Но беше вълнуващо“, сподели Марианна Савова. 

Тя разкри, че за танца с продължителност от 3 минути са били необходими 3 месеца подготовка. Зад изкуството винаги стои много труд, нерви и напрежение, допълва тя.

Някои от момичетата в балета започват да танцуват на съвсем ранна възраст и продължават години след това. Всеки ден имат по три репетиции, но когато имат концерт или представяне, репетициите са повече.

„Школата е носител на множество награди. Това е във всяка една възрастова група и в едни последователни години“, сподели Марианна Савова. 

Тя признава, че на този етап за балета е невъзможно да пътува в чужбина за международни участия, тъй като са от малък град и излиза твърде скъпо. Ако спечелят обаче, голямата награда може да им позволи да сбъднат мечтите си.

Балетът спечели журито и публиката още с първия си танц. Тогава те избраха да изтанцуват индийски танц.

За финала са подготвили нещо по-различно, но засега отказват да споделят какво могат да очакват зрителите.

Още за участниците в "България търси талант" може да намерите на LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!