И днес под полицейска охрана продължава разрушаването на незаконните постройки в с.Войводиново. Местната власт реши да заличи къщите, след като мъже от ромската махала пребиха военен и това стана повод за протести.

Вчера бяха съборени 5 постройки, на всички останали има поставени констативни протоколи. За масивните от тях – които са изградени от тухли, има 14-дневен срок за обжалване. Кметът Димитър Тосев обаче беше категоричен пред камерата на bTV, че никоя от сградите, вдигнати върху общинска земя, няма да бъде узаконена: „Когато общината даваше възможност на същите тези да дойдат да си подадат документите, никой не пожела”.

По думите му съборените до момента постройки са били опасни за живеене и с преплитане на много кабели. Той отбеляза, че всъщност кражба на ток не е имало, защото всички в махалата са били вързани към абонат, който си е плащал редовно сметки. На въпроса дали става дума за „частно енерго” Тосев отговори положително.

Той посочи, че е говорил с представители на ЕВН, но те заявили, че отговарят само до абоната.

Намерените печки, хладилници, велосипеди и мотопеди са откарани в полицията. Кметът лично ще храни домашните животни, докато не бъдат настанени в приюти.

Самата махала тази сутрин беше пуста. Според Тосев обитателите й са се пръснали при роднини от околните села.