Двамата братя, обвинени за побоя над 33-годишния военнослужещ Валентин Димов в село Войводиново, остават в ареста, реши Пловдивският районен съд.

Според магистратите има опасност да извършат ново престъпление. В същото време във Войводиново започна акция по събаряне на незаконните постройки, а местните за трета поредна вечер излязоха на протест.

Снимка: btvnovinite.bg

17-годишният Борис и 21-годишният Асен са обвинени за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Снимка: Райна Зайкова

Според съда има достатъчно доказателства, че именно те са причинили побоя. Самите те твърдят обаче, че военният пръв ги е провокирал.

В съдебната зала двамата братя останаха безмълвни.

Те са действали с изключителна дързост и жестокост, стана ясно в съда. Според адвоката на обвинените те са провокирани от жертвата. „Това е и тезата на двамата обвиняеми – че в крайна сметка единият  от тях е бил ударен с юмрук в областта на челото. След този удар те започват да го удрят”, обясни защитникът Красимир Бахов.

Снимка: Райна Зайкова

Междувременно в селото започна събарянето на незаконните къщи в ромската махала, което беше едно от исканията на протестиращите.

8 къщи, определени като опасни, трябва да бъдат съборени. На още 14 къщи са залепени актове.

Снимка: Райна Зайкова

Част от обитателите на махалата се върнаха по-рано през деня, за да изнесат покъщнината си. Събарянето ще продължава и утре.

Снимка: Райна Зайкова

Пребитият командос Валентин Димов е с добра военна подготовка и е можел е да отвърне на удара, но е отчел, че срещу него са младежи без опит, разказаха по-рано днес родителите му.

Нападнатият командос е с три мисии зад  граница – две в Афганистан и  една в Косово.  

Семейството се надява, че нападателите ще получат  справедливо наказание.