Вчера в София това не беше протест, а усмихнат опит да усетим празника. Поканихме хората да дойдат до сградата на истинското Народно събрание, а не да стоят пред бившия Партиен дом. Не виждам причина да бъде възпрепятствано преминаването по бул. „Цар Освободител.

Това обясни Арман Бабикян от „Отровното трио“. За „Тази сутрин“ той уточни, че не е имало и заповед на кмета на София, с която да се ограничи преминаването през централния булевард. Неговите думи идват в отговор на действията на полицията в 67-ия ден на протести у нас.

Около 21:30 ч. снощи се стигна до сблъсък между полиция и протестиращи. Недоволстващите бяха спрени между сградата на БАН и стария парламент. По думите на демонстрантите настоявали да стигнат до храм-паметника „Св. Александър Невски“.

„Ние се надяваме да ни пазят тези, на които плащаме данъци. Бяха изсипали огромни количества сили на реда. Те пазеха някаква празна сграда, защото на някой му е хрумнало и то незаконно да не ни пропуска по тази улица, за да посетим тези свети места за всеки българин“, подчерта още Бабикян.

От „Отровното трио“ обявиха и свой план за спасение на България. В него се предвижда изваждане на прокуратурата от съдебната власт, реформи в образованието и културата, край на бетона по Черноморието. В плана са включени върховенството на закона, както и вкарването на нови лица в Народното събрание, обясни още Бабикян.