Сблъсък между полиция и протестиращи беляза 76-ия ден на протеста срещу правителството и главния прокурор. Ранени са били трима полицаи. Има и арестуван за носене на забранени предмети.

До сблъсъка се стигна, след като около 21:30 протестиращи бяха спрени между сградата на БАН и стария парламент. По думите на демонстрантите настоявали да стигнат до храм-паметника „Св. Александър Невски“.

По униформените полетяха яйца, шишета и камъни. Демонстрантите направиха няколко неуспешни опита да разкъсат полицейския кордон. Дойде и кметът на район „Оборище“ Николай Александров. Около полунощ - демонстрантите се разотидоха.

А протестът на площад „Независимост“ мина под мотото – „Нека бъде светлина“.

„Отровното трио“ обяви своя План за спасение на България - изваждане на прокуратурата от съдебната система, реформа в образованието и културата, както и край на бетона по Черноморието.

"Поканихме хората да дойдат до сградата на истинското Народно събрание, а не да стоят пред бившия Партиен дом. Не виждам причина да бъде възпрепятствано преминаването по бул. „Цар Освободител“. Ние заповед на кмета на София не видяхме, в която да се казва, че е забранено преминаването. Това не беше протест, а усмихнат опит да усетим празника. (…) Изглежда вече и празници не могат да се отбелязват в България“, коментира Арман Бабикян от Триото.

Демонстрантите бяха приветствани от евродепутата от групата на Зелените - Даниел Фройнд.  Той обясни, че гласовете от протестите у нас вече отекват в Брюксел.