Нужен е таван на цените в малката потребителска кошница, за да могат българите да посрещнат елементарните си нужди. Това каза в предаването „Тази сутрин“ кандидатът за депутат Атанас Зафиров от коалицията „БСП за България".

„Първо искам да кажа, че слоганът, с който влизаме в тази кампания, е: „Да можем“ – „да“ за нещата, които показахме, че не просто обещаваме, но може и да изпълняваме“, каза той и подчерта, че дългосрочните цели на партия са ясни и точни.

„Те се изразяват в няколко думи – мир, благоденствие, солидарност и прогрес“, допълни Зафиров.

От думите му стана ясно, че стъпките на БСП са три – борба за мир, борба с инфлацията и борба за защита на националните ценности. Първите и най-важна стъпка на депутатите от БСП ще са свързани с нуждите на хората – борбата с инфлацията, борбата за повишаването на доходите и борбата със спекулата, подчерта Зафиров.

„При всички положения, поне за малката потребителска кошница от 11 стоки, задължително трябва да се въведе таван на цените, ако искаме българските семейства да обслужват поне ежедневните си нужди. Паралелно с това, като антиинфлационна мярка, трябва да се насърчи родното производство. Пример за това е Франция“, обясни той.

Атанас Зафиров подчерта, че БСП държи на няколко теми – като оръжието за Украйна и джендър идеологията.

„Оръжията убиват и ние по никакъв начин не бива да подпомагаме развитието на тази война и въвличането ни в конфликта“, категоричен е той.

Кандидатът за депутат уточни също така, че „стабилизационните процеси в партията са видими и резултатът на коалиция „БСП за България“ ще бъде значително по-добър“ в сравнение с предходните избори.