„Мисля, че този път няма как Корнелия Нинова да оттегли оставката си“, каза Атанас Зафиров от левицата. По думите му тя вече е заявена пред членовете на БСП под формата на официално писмо.

„Добрите отношения в политиката не трябва да изместват казването на истината. Няма място за емоции, срещата с „Продължаваме промяната“ е преминала в много приятелски и конструктивен дух“, каза Зафиров по повод преговорите за коалиционно правителство.

Според него преговорите ще се водят от Корнелия Нинова, тъй като тя продължава да изпълнява функциите си на председател.

„Смятам, че Нинова поема цялата отговорност и показва много силен ход. Факт е, че това са много ниски резултати за БСП, необичайно ниски“, призна Зафиров.

„Най-важно е нашето участие в преговорите, които започнаха за правителство. Успешният ход на тези преговори е да заработи новият парламент, да бъде приет държавният бюджет и в рамките на седмици да дадем перспектива на българските граждани“, смята Зафиров.

По думите му в този момент оставката на Нинова е била подадена рано.

„Най-голямата задача е участието в балотажа в неделя и мобилизирането на партията за Румен Радев и Илияна Йотова. Втората задача е участието в преговорите за кабинет“, обобщи Зафиров.