Марияна Николова не е наясно какво се изисква от нея като вицепремиер. Изглежда уплашена и знае, че това място не е за нея, коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от БСП Антон Кутев.

„Изобщо явно на България изобщо не й върви с вицепремиерите, и то доста отдавна е тръгнало някакви хора да стават. Според мен е случайно вицепремиер и аз не виждам някакво смислено основание тя да бъде вицепремиер. Очевидно тя има конкурентни предимства, за които аз не знам. Валери Симеонов сигурно е по-запознат, но това, което виждам като публичност, е абсурдно тя да е вицепремиер“, каза Антон Кутев.

Депутатът коментира и факта, че тя е избрана без гласовете на „Атака“. По думите му този, който ще се бори на практика за коалицията, ще е Волен Сидеров. Целта на Сидеров е да събори по някакъв начин правителството, като изтегли гласовете на Патриотите, уточни депутатът.

„Рано или късно ще се оттегли Каракачанов, но според мен може да се правителството ще падне преди това. Просто стъпките за освобождаването на Валери Симеонов дойдоха много късно“, каза Кутев по въпроса за исканата оставка на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от Волен Сидеров.

„Правителството ще падне преди да се оттегли Красимир Каракачанов. Недоволството в хората вече е факт, сега то търси къде да се изрази. Проблемите ще се задълбочават и това ще доведе до тежък крах на правителството“, прогнозира депутатът. Той отрече БСП да стои зад протестите. По думите му няма да е честно опозицията да се възползва от чуждото недоволство.

„Въпреки това ще се опитаме да придвижим парламентарно всички искания на протестиращите“, увери депутатът от опозицията.

„ДПС ще се регистрират и кворумът в парламента не е застрашен. Тяхното искане беше оставка на Валери Симеонов, така че сигурно са доволни. Три дена като те няма в Народното събрание, ти се удържат над 100 лева”, обясни още Антон Кутев по повод отсъствието на депутатите на БСП от пленарната зала.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!