Парламентарната група на БСП, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и досега, няма да се регистрира в пленарната зала и да осигурява кворума. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Нинова заяви, че народните представители от левицата няма да се регистрират в парламента, освен в следните случаи: отмяна на данъка на старите автомобили, отмяна на таксата за дрехи и обувки втора употреба, намаляване на ДДС на храни и лекарства, увеличаване на пенсиите и преизчисляването им, 6400 лв. за второ и трето дете на работещи родители, семейно подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците.

БСП поиска и оставката на цялото правителство, както и предсрочни парламентарни избори. „Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си”,  добави Нинова. Тя припомни, че в конституцията са разписани процедурите и сроковете при преждевременно подаване на оставка на кабинета.

Правителството на Бойко Борисов е вредно, създава нестабилност в държавата, в цели системи - социална, образователна, в икономиката - това са част от аргументите на левицата да поиска оставката на Министерския съвет.

Лидерът на социалистите отрече съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти”, а самия държавен глава тя определи като най-дисциплинирания човек, когото познава и който не е отстъпил от предизборните си обещания отпреди две години.