Ансамбъл „Филип Кутев" готви голям концерт в НДК. Над 50 музиканти, изпълнители и творци ще участват в премиерата на новия спектакъл „Ела се вие превива” на 28 септември в Зала 1.

Снимка: btvnovinite.bg

„В спектакъл ща бъдат включени произведение от нашето далечно минало, от постановка от 1964 г. на Маргарита Дикова по музика на Филип Кутев, която се нарича „Тракийска сватба” и три нови постановки на ансамбъла, които сме ги правили с колегата Георги Андреев ”, разкрива хореографът на състава Ивайло Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

Зад спектакъла стои много труд, време, отношение и професионализъм, като подготовката е отнела повече от година, заяви диригентът Георги Андреев.

Снимка: btvnovinite.bg

Постановката „Ела се вие превива” има сватбена насоченост и тематична обвързаност във всички песни и танци, споделя Андреев.

Рецептата за успех на ансамбъл „Филип Кутев” е да бъдеш откровен към публиката и да не се взимаш на сериозно, но да взимаш на сериозно своята работа, смята хореографът Ивайло Иванов.

Вижте как протече последната репетиция на ансамбъл „Филип Кутев" за премиерния им спектакъл „Ела се вие превива” във видеото.