Почина икономистът Владимир Каролев след близо шест месеца, прекарани в кома след инцидента в Пирин. Андрей Арнаудов бе негов приятел и разказа в „Тази сутрин“ повече за това какъв човек бе той.

„Като общество сме свикнали да не говорим хубави неща за успешните и за популярните хора, докато са живи. Всичко, което ще кажа за него, съм го мислел и на 8 май, преди да се случи инцидентът в планината“, каза той.

Двамата се запознават преди 20 години в зората на предаването „Сблъсък“, където водещ бе Андрей Арнаудов. Тогава Владимир Каролев влиза в студиото със сноуборд.

„Той е изключително нестандартен човек и затова никога не се превърна в политик. Сигурно е можел да заема много по-високи позиции, но никога не го е правел, защото не влизаше в шаблони“, каза Арнаудов.

„Казват, че бил противоречив точно заради тази типична непримиримост, заради този опит да не се движих натам, накъдето духа вятърът, да си антиконформист, да не влизаш в шаблони. Не може всички да сме меню от закусвалня – някои са научнопопулярна книга, трети са дълъг роман. Когато не влизаш в шаблон, те наричат противоречив. Може би е труден за разбиране, но не беше противоречив. Всички знаят, че беше много свободолюбив и непримирим“, каза още Андрей Арнаудов.

Определя го като изключително добър човек, който е помагал на всеки, който има нужда от помощ. Човек, който до последния си дъх се е учел.