През тази седмица битката за титлата в MasterChef и наградата от 100 000 лв. навлезе в своята решителна фаза. Място на финала в шоуто си извоюваха десетте най-добри хоби готвачи. Chef Андре Токев гостува в студиото на "Тази сутрин", за да сподели любопитни подробности за седмия сезон на кулинарното предаване.

"Винаги им обясняваме, че като започва задачата, трябва в началото да дадат повече газ, за да имат повече време накрая да оформят ястието", каза Токев.

"Затова трябва да ги стресна от време навреме", допълва той.

"Тази вечер ще е интересно, битката е забавна. Колкото по-малко стават участниците, зрителите винаги се напрягат и започват да ни се карат защо гоним този или онзи", коментира Токев.

"По време на битките ние не ги оценяваме за целия сезон, а както е във футбола - всяка битка е отделна и е много важна. Ако в момента не се представиш добре - отпадаш", допълва той.

"Най-важният критерий е всеки път да се показва перфектната чиния", каза Токев.

"Задачата винаги трябва да се планува много добре и да се свърши докрай", допълва той.

"В момента всички са много надъхани, всеки иска да е на финал и да спечели титлата", каза Токев.

"MasterChef е едно състезание, където наистина те пускат в студената вода. Като хоби готвач си натрупал знания, но досега не си се сблъсквал с реалните условия в практиката", допълва той.

Андре Токев представи нови напитки, които е пуснал - едната е студен чай с мед, джинджифил и матча, а другата - кафе с портокалов сок и шест билки и подправки.

"През последните години почти не закусвам, а пия само напитка с джинджифил и лимон. Опитвам се до 14-15 ч. да не ям нищо. Много обичам за закуска да ям овесени ядки с вода или мляко. Аз се храня в зависимост от настоението си, като същевременно внимавам да балансирам и калориите", каза Токев.

Вижте какво още сподели Андре Товек във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!