Александър Александров е един от последните отпаднали участници в кулинарната надпревара MasterChef. Той започва да готви едва на 14, а на 18 вече става най-младият участник, който е стигал на този етап в предаването.

В предаването „Тази събота и неделя“ Александър показа на почитателите си бърза и лесна рецепта за закуска, която се приготвя от авокадо, хамон и яйца.

Снимка: bTV

Александър разказа за страстта си към готвенето, която се е зародила още когато е бил ученик.

„Готвя горе-долу от 14-годишен, седми клас, като тогава беше повече любителско“, разказа той. „Беше ми интересно да видя какво е действително да готвиш и вкъщи съм си правил някакви различни проби на рецепти. Първите две рецепти не бяха много успешни, но след това почнаха лека-полека да стават успешни и в момента почвам да разработвам някакви нови рецепти, които за мен са интересни и до сега не съм виждал някъде да се предлагат.“

Най-голяма роля за развитието на Александър като готвач има дядо му, който е готвил за „ЦСКА“. От него и родителите си той е наследил възпитанието и дисциплината в кухнята.

Любовта му към готвенето го води и до най-популярното готварско шоу в България – MasterChef.

Снимка: bTV

„Мастършеф беше едно много добро училище, бих го нарекъл и едно изпитание да видя действително на какво ниво съм“, сподели той. „За мен беше много добра емоция, запознах се с доста невероятни хора, които имат доста познания и действително научих от тях малко или много.“

След участието си в предаването, младежът продължава да преследва мечтите си. Той вече работи в ресторант в София и се надява, че е показал на връстниците си, че това, че са само на 18 години, не трябва да е пречка да трупат опит и да се опитват да се реализират.

Още любопитни истории за участниците в MasterChef може да намерите на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!