Кулинарният блогър Анна Стойкова напусна MasterChef, след като не се справи по време на стрес теста и нейният веган омлет от аспержи не пожъна успех. От шест години Анна е вегетарианка, а от две - веган.

Приятелят й също не консумира животинска храна, защото тя не готви месо. За нея веганството е не само начин на хранене, а и мисия. 

"Много съм доволна от участието си, но усетих че е време да се прибирам, тъй като не исках да готвя месо, а все пак MasterChef е формат, в който трябва да се готви", каза Анна в "Тази сутрин".

"Вече съм в моята кухня, в която мога да готвя веган храна", допълва тя.

Анна представи рецепта за морковени мъфини, които се приготвят с овесени брашна и ядки, кокосова захар, канела, индийско орехче, джинджифил и домашно бадемово мляко. Те са изцяло постни и са подходящи за Великден.

"Много ми беше приятно абсолютно всичко, което преживях. Приятелствата, които завързах там, няма да ми избледнеят никога", каза Анна.

"Най-близка почувствах Мария, защото тя също е привърженик на постната кухня и на сезонното хранене, което аз много уважавам. Много здравословно е да се храним с храната от края, в който ние сме родени и живеем", допълва тя.

"От журито научих много ценни неща - възхищавам се на всеки един от тях, те са истински професионалисти. Това, с което най-много свикнах, е да готвя в последния момент с каквото има", споделя Анна.

"Със сигурност имах свободата да изразя себе си в предаването. Една от тях е, когато имах възможността да подготвя "Буда бол", допълва тя.

"За мен MasterChef е едно незабравимо изживяване, началото на реализирането на мечтите ми", каза Анна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!