Севда Димитрова, Радка Бауман и Божана Кацарова, победители в различни сезони на "MasterChef", споделят как се е отразила на готвенето и живота им изминалата пандемична година.
"По време на първия локдаун аз бях категорична, че няма да затворя ресторанта си. Може би това беше най-доброто ми решение тогава. Бях решила да направя всичко, за да запазя екипа си“, разказва Севда Димитрова.
Победителката от втория сезон на кулинарното шоу променя работа си, като започва да предлага храна за вкъщи.
"Бързо взимам различни решения - за да ни има изобщо. Много колеги фалираха през тази една година. Ние правихме доставки и съм щастлива, че хората ни допуснаха в домовете си."
През изминалата година Радка Баулман пък, победител в MasterChef, сезон 4, е изкарала курс за готвачи и развива свой уеб сайт. Споделя, че готви предимно български ястия.
„Правих халва, козунаци, както и бързи ястия като хрупкаво яйце с течен център."
В днешния ден тя ще гласува заедно със сина си.
Божана Кацарова, победител в трети сезон на кулинарното шоу, пътува и готви по време на локдауна.
„Това ми даде възможност да прекарам повече време с моя приятел. Бях в Мексико, Хаваите – на места, на които отиваме заради природата, спокойствието и тишината."
Именно в Мексико Божана прекарала и коронавирус.
„Паникьосах се. Защото, като си изгубиш обонянето и вкуса, е доста шокиращо."
Божана Кацарова споделя още, че въпреки пътешествията си, иска да живее в България.
"Нека само е малко по-чиста и подредена. Искам и тук да има правила" - казва тя.