Следващото движение на ретроградния Меркурий ще е от 18 юни до 12 юли, интересното е, че започва с ретроградната Венера и ретроградния Плутон. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ астрологът Алена.

„Всяка ретрогадна планета има своето влияние, но в никакъв случай не е фатално. Единствената, на която неслучайно обръщаме специално влияния, когато е ретроградна, е Меркурий. Ще повторя отново – Меркурий е планетата, която в своята ретроградност забранява много неща – инвестиции, подписване на договори, смяна на работата“, уточни тя.

Венера е ретроградна от 13 май до 25 юли.

„Това означава, че ще има променливост в чувствата, изискване към хората, които все още се колебаят дали партньора им е правилния избор - т.е. хората или ще трябва да се научат на доверие във връзката, или да я прекратят. Венера ще помогне да се говори повече откровено и честно за изясняване на отношенията“, предупреди астрологът.

Ретроградния Юпитер пък е от 14 май до 13 септември в Козирог.

„Юпитер позволява много, но забранява да се правят опити хората да се облагодетелстват материално за сметка на някой друг“, уточни Алена.

По думите ѝ Юпитер ще бъде много отмъстителен в този период.

А ретроградният Сатурн ще е от 11 май до 29 септември във Водолей. В този период хората няма да се обръщат към миналото, а ще гледат само в бъдещето. „Това не е най-правилното, защото  миналото носи много уроци, то трябва да бъде съхранено и използвано с полезните си съвети“, уточни астрологът.

Вижте повече във видеото!